preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Marko Babić

 > Naslovnica
Vijesti

Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije

Autor: Suzana Bingulac Beretin, 21. 2. 2022.

U okviru projekta RCK VirtuOS strukovni nastavnik kuharstva u RCK Ugostiteljsko-turistička škola Miroslav Balažić i strukovna nastavnica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Marija Bošnjak održali su zanimljivu radionicu za učenike zanimanja kuhar i nastavnike kuharstva.

 

Upoznali su sudionike s karakteristikama i poviješću istarske i dalmatinske kuhinje te su pripremali rapsodiju delicija poput: focaccie, srdele na savor, salatu od boba, pašticadu s njokima, brudet s kremastom palentom, kozice u krem umaku s pljukancima od sipinog crnila, splitsku tortu, molatsku tortu te desert od skute i smokve.
Učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine u serviranju i dekoriranju jela inspiriranih tradicijom.
Sudionici će prenesene metode primjenjivati u nastavi, te pripremi i serviranju jela.




Promocija zanimanja

 

#Erasmus+ širi vidike

 

#Solidarnost

Oglasna ploča
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Knjižnica
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola Marko Babić / Domovinskog rata 58, HR-32010 Vukovar / www.ss-markobabic-vu.skole.hr / ured@ss-markobabic-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju