preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Marko Babić

Smjerovi

Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Odgovori na ova pitanja nisu uvijek jednostavni. Radi se o jednoj od najznačajnijih odluka u vašem životu kojom ćete u velikoj mjeri odrediti svoj daljnji profesionalni put. Potrebno je učiniti sve kako biste donijeli najbolju moguću odluku. Važno je razmisliti o sebi, razgovarati s roditeljima, nastavnicima, prijateljima i stručnjacima te prikupiti što više informacija o svijetu zanimanja u koji uskoro ulazite. Rad ima značajno mjesto u životu svakog čovjeka - čini ga punopravnim članom društva u kojemu živi, omogućava mu egzistenciju i ispunjava ga zadovoljstvom. Međutim, iako svaki čovjek može obavljati različite poslove, ipak postoje zanimanja koja će obavljati lakše i s mnogo više zadovoljstva.

Zanimanja se razlikuju po svojim karakteristikama i zahtjevima koji se postavljaju pred osobe koje ih  obavljaju. Stoga je upravo sada trenutak da dobro razmislite o svojem budućem zanimanju. Imajte na  umu da u ovom važnom trenutku niste sami i da postoje osobe iz vaše obitelji i škole, kao i stručnjaci koji vam mogu pomoći na vašem putu do konačne odluke o budućem zanimanju.


Strukovna škola  obrazuje kadrove za malo i srednje poduzetništvo kroz  programe u trogodišnjem i  četverogodišnjem trajanju te obrazovanju odraslih.


Nastava se izvodi na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu i na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Nastavu  izvodi 84 profesora, 21 stručan učitelja i 3 stručna suradnika.                      

 
Raspolažemo s 13 učionica, 6 praktikuma, knjižnicom, frizerskim salonom, kozmetičkim salonom, slastičarnicom, kuhinjom. Za javnost su otvoreni frizerski salon i školski restoran „Akademac“.

Strukovna škola nudi Vam sljedeća zanimanja:

Hotelijersko-turistički tehničar
Turističko-hotelijerski komercijalist
Arhitektonski tehničar
Poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut
Kuhar
Konobar
Kozmetičar
Frizer
Prodavač
Pekar
Pomoćni kuhar i slastičar

Prava odluka – dobar osjećaj!

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Katalog školske knjižnice

CMS za škole logo
Srednja strukovna škola Marko Babić / Domovinskog rata 58, HR-32010 Vukovar / www.ss-markobabic-vu.skole.hr / ured@ss-markobabic-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju