preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Marko Babić

 > O školi
O školi

Strukovna škola Vukovar započela je s radom 29. rujna 2003. godine u novoj školskoj zgradi sa sjedištem u Vukovaru, Domovinskog rata 58. Školska zgrada sagrađena je na katastarskoj čestici ukupne površine od oko 19.500 m2, a sama zgrada zauzima površinu od oko 4.000 m2. U navedenom prostoru raspolažemo s osamnaest (18) klasičnih učionica i sedam (7) kabineta, frizerskim i kozmetičkim salonom, slastičarnicom, kuhinjom i restoranom.

Tijekom školske godine 2005./2006. frizerski salon i restoran otvoren su za javnost (pružanje usluga), a u prizemlju školske zgrade raspolažemo prodajnim mjestom za pekarske proizvode, tople i hladne napitke, čime smo riješili problem prehrane učenika za vrijeme njihova boravka u školi. Raspolažemo sportskim terenima za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Škola nema sportsku dvoranu.

Uredski prostori u cijelosti zadovoljavaju potrebe škole, a čine ih: ured ravnatelja, ured voditelja smjene  i voditelja programa nastave na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, ured tajnika škole, ured administratora i voditelja obrazovanja odraslih, ured voditelja računovodstva, ured pedagoga škole te sala za sastanke i prijem roditelja.

Tijekom proteklih godina u cijelosti su opremljeni svi praktikumi, čime su stvoreni uvjeti za vrlo visoku razinu u izvođenju praktične nastave u svim trogodišnjim zanimanjima. Praktična nastava (naukovanje), kako za klasični model tako i za JMO, pretežito se realizira u školi.

Mišljenja smo da to daje jednu novu kvalitetu u stjecanju znanja iz struke, jer će učenici kontinuirano biti pod stručnim nadzorom nastavnika, čime ćemo otkloniti probleme s kojima su učenici ranijih godina bili suočeni dok su praktičnu nastavu obavljali izvan škole, uglavnom u nelicenciranima obrtničkim radionicama i trgovačkim društvima. 


Osnovna djelatnost škole je redovito srednjoškolsko obrazovanje učenika za stjecanje srednje školske spreme u programima:

Hotelijersko-turistički tehničar, Turističko hotelijerski komercijalist, Konobar, Kuhar, Kuhar JMO, Konobar JMO, Pomoćni kuhar i slastičar, Poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, Pekar JMO, Mesar, Prodavač JMO, Prodavač, Arhitektonski tehničar, Frizer, Frizer JMO, Kozmetičar, Kozmetičar JMO.

Nastava u školi izvodi se na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, a za učenike srpske nacionalne manjine na hrvatskom i srpskom jeziku te latiničnom i ćiriličnom pismu. Srednjoškolsko obrazovanje učenika pripadnika nacionalnih manjina ostvaruje se prema odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina, Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i drugim propisima.

Škola obavlja djelatnost u petodnevnom radnom tjednu u dvije smjene, prva smjena započinje s radom od 07:00 sati do u 12:50 sati, druga smjena započinje u 13:10 sati, a završava u 18:55 sati. Kako učenici koji slušaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu imaju tjedno 4 sata nastave više, nastava se zbog toga održava i subotom.

Način i oblici obrazovanja odraslih regulirani su Zakonom o obrazovanju odraslih (Narodne novine 17/07), Zakonom o strukovnom obrazovanju (Narodne novine 30/09) i internim izvedbenim aktima. Nastava se izvodi po modelu dopisno-konzultativne nastave, odnosno na skupnim konzultacijama i individualno dopisnim konzultacijama. Broj sati skupnih konzultacija iznosi 10% od ukupnog broja nastavnih sati propisanih nastavnim planom i programom za redovitu nastavu. Individualne konzultacije dopisnim putem izvode se uz pomoć posebnih didaktičkih izvora znanja za samoučenje koje je dužna osigurati ustanova.

Voditeljica programa na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu je Marija Manojlović, ing. tekstila.

Voditeljica praktične nastave u školskoj godini 2016./2017. i koordinatorica za državnu maturu je Samira Hranić, dipl.ing.

Voditelj smjene za školsku godinu 2016./2017. je Željko Mikulić, dipl. ing.

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Katalog školske knjižnice

CMS za škole logo
Srednja strukovna škola Marko Babić / Domovinskog rata 58, HR-32010 Vukovar / www.ss-markobabic-vu.skole.hr / ured@ss-markobabic-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju