2020-09-26 10:11:00

Europski dan jezika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove godine Europski dan jezika obilježen je i u našoj školi.    Učenici prvog razreda bili su sudionici eTwinning projekta European Day of Languages u kojem je sudjelovalo 35 škola iz 14 uropskih zemalja. 

 

   Europski dan jezika obilježava se 26. rujna. Cilj akcijskog dana obilježavanje jezične raznolikosti u Europi,
poboljšanje svijesti o europskom jezičnom nasljeđu i promicanje njegove bogate raznolikosti poticanjem otvorenosti za različite jezike i kulture, motiviranje europskih građana za razvoj jezičnih vještina, poticanje i potpora cjeloživotnom učenju jezika za osobni razvoj. Posebna pozornost je na očuvanju bogate baštine 200 europskih jezika.

Projekt je bio osmišljen tako da sudionici napišu riječi na materinskom jeziku, te da sudionici iz drugih zemalja pročitaju te riječi i tako upoznaju djelić stranog jezika i razbiju jezičku i kulturnu barijeru. Naši učenici predstavili su se pismom na hrvatskom jeziku uz koje je bio i prijevod na engleski jezik. U pismu su bile istaknute neke riječi iz svakodnevnog govora. U holu škole izložen je plakat sa stranim riječima. Imali smo i videokonferenciju sa školom iz Litve, što je za sve nas bilo pozitivno i veoma zanimljivo iskustvo. Sa zadovoljstvom mogu reći, da se učenicima ova aktivnost svidjela i pobudila interes ka novim znanjima.

 

Nevena Varga


Treća srednja škola Vukovar