preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Marko Babić

 > Naslovnica
Vijesti

Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije

Autor: Suzana Bingulac Beretin, 21. 2. 2022.

U okviru projekta RCK VirtuOS strukovni nastavnik kuharstva u RCK Ugostiteljsko-turistička škola Miroslav Balažić i strukovna nastavnica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Marija Bošnjak održali su zanimljivu radionicu za učenike zanimanja kuhar i nastavnike kuharstva.

 

Upoznali su sudionike s karakteristikama i poviješću istarske i dalmatinske kuhinje te su pripremali rapsodiju delicija poput: focaccie, srdele na savor, salatu od boba, pašticadu s njokima, brudet s kremastom palentom, kozice u krem umaku s pljukancima od sipinog crnila, splitsku tortu, molatsku tortu te desert od skute i smokve.
Učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine u serviranju i dekoriranju jela inspiriranih tradicijom.
Sudionici će prenesene metode primjenjivati u nastavi, te pripremi i serviranju jela.




Promocija zanimanja

 

#Erasmus+ širi vidike

 

#Solidarnost

Oglasna ploča

Nastava nakon proljetnih praznika počet će u ponedjeljak,                    8. travnja 2024. godine prema sljedećem rasporedu:

DRUGA SMJENA

1.a, 1.b, 1.b/1, 1.c, 1.d, 1.e, 1.f, 3.a, 3.a/1, 3.b, 3.c, 3.c/1, 3.d/1, 3.f.

PRVA SMJENA

2.a, 2.a/1, 2.b, 2.b/1, 2.c, 2.c/1, 2.d, 2.d/1, 2.e, 2.f, 3.b/1, 3.d, 3.e, 4.a, 4.c/1.

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Knjižnica
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola Marko Babić / Domovinskog rata 58, HR-32010 Vukovar / www.ss-markobabic-vu.skole.hr / ured@ss-markobabic-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju